Blog

Primesc amenzi de la CNAIR pentru lipsa #rovinietei pentru că noul proprietar refuză transcrierea dreptului de proprietate, ce pot face?

Este o situație tot mai des întâlnită, devenită clasică în ultimul timp. Ai un autoturism pe care îl vinzi. Noul proprietar ”uită” de obligația de a perfecta transcrierea dreptului de proprietate și te trezești cu tot felul de amenzi sau notificări de la diverse instituții. Cele mai supărătoare sunt cele de la CNAIR aplicate pentru lipsa rovinietei. Noul proprietar nu numai că ”uită” să perfecteze transcrierea dreptului de proprietate, dar ”uită” să-și achite și taxa pentru rovinietă și astfel te trezești ”bun de plată” pentru o contravenție pe care nu tu ai comis-o. Reprezentanții CNAIR nu procedează ca cei de la Poliția Rutieră, care mai întâi cer date despre persoana care a condus autovehiculul, ci aplică direct proprietarului sancțiunea. Ce poți face într-o astfel de situație? Cum poți scăpa de un astfel de coșmar? În primul rând vă pun la dispoziție în mod gratuit un model de contestație al sancțiunii CNAIR pentru lipsa rovinietei, pentru că, este evident, că primul lucru pe care îl ai de făcut este să anulezi sancțiunea primită cu ajutorul instanței.

Download contestatie CNAIR

După ce ai terminat de redactat plângerea contravențională, o depui la Judecătoria unde ai domiciliul în două exemplare, la care anexezi procesul verbal în original, taxa de timbru în valoare de 20 lei (se plătește la taxe si impozite), copia actului de identitate, copia actului de vânzare-cumpărare și actul emis de autoritățile fiscale prin care dovedești radierea fiscală a autovehiculului (tot de la taxe si impozite). După ce depui plângerea contravențională la Judecătorie, mai ai un singur lucru de făcut și anume notificarea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor cu privire la vânzarea autovehiculului. Astfel, mai jos, postez modelul de notificare pe care o veți depune impreuna cu copia actului de identitate, copia actului de vânzare-cumpărare și actul emis de autoritățile fiscale prin care dovedești radierea fiscală a autovehiculului (tot de la taxe si impozite). După notificarea SPCRPCIV vor fi efectuate modificările și amenzile viitoare vor sosi pe numele și domiciliul noului proprietar, chiar dacă nu a perfectat transcrierea dreptului de proprietate.

Download cerere serviciu inmatriculari